GittesArt

Min leddegigt

Hej jeg hedder Gitte..

Jeg har leddegigt, og jeg vil gerne beskrive min leddegigt her på siden:-) håber der kommer flere beskrivelser fra andre der gerne vil dele her på siden :-) Jeg har haft leddegigt siden 1994 , eller rettere da fik jeg stemplet.Det startede efter HVAD jeg mener , da jeg stod i vores smørrebrøds butik. Da mærkede jeg for alvor smerten.Følte det som om fingre var forstuvet til at starte med.

Så kommer stivhed i kroppen.. varme rødme hævelse

 Hvis du kan foorestille dig have influenza lunge betændelse som jo så går over igen efter nogle uger .. hos mig  føles det som om der er lungebetændelse eller influenza hver gang leddegigten står på men træthed er nu en af de værste ting ved denne sygdom. Man føler det som om man har været på arbejde i 24 timer i træk.så de dage er sofa dage.men det skal jo ikke være negativt det hele.Jeg har heldigvis rigtig mange dejlige perioder og dem nyder jeg simpelthen til fulde, og ved så godt at hvis jeg overdriver .. det kan være at gå ned af for mange trapper gå for langt. Ja så bider det i den anden ende.Min mand og jeg tager på mange dejlige ferier og weekend ture.det gør godt for livs kvaliteten og er godt for leddegigten at være glad positiv og nyde livet.

fortsættes senere.Har du lyst at spørge indtil min leddegigt så kan du skrive her på siden herunder :-) 

 


Nyt september 2018

Så var den gal med knæet igen !!

denne gang fik jeg 33 milliliter ledvæske taget ud og igen en binyrebarkhormon indsprøjtning--- åh det var godt :-) 

der gik lige halvanden dag så kunne jeg gå igen.

vi havde lige haft en uge i italien ..den var super lækker den uge,, men men

jeg havde det ret så slemt med mit knæ... ! det startede i flyet da vi skulle af .. jeg kunne ikke støtte på mit ben og det låste og var dobbelt så tykt som ellers!

på cafeer vi var inde og restauranter alle steder havde jeg besvær med at rejse mig igen.. så i realiteten skulle jeg stå op alle steder så var det ikke så slemt :-) 

så efter den uge fik jeg det suget ud.. var det bare sket før... nå men vi havde det dejligt alligevel min mand og jeg :-) 

 


Sidste Ny 07-06 2017

Nyt Juni 2017

Fik i april store smerter i mit ben som hævede rigtig meget op!dobbelt størrelse og jeg havde så svært ved at gå at jeg helt blev hjemme godt en mdr tid.begyndte så at halte ud og tænkte nej må op til den læge.. så det kom jeg. Det viste sig at være ledvæske både i min skulder og mit knæ.det blev så suget ud (12 ml i knæ og 12,min5 ml i skulder! så  jeg fik binyrebark hormon i knæ og skulder.Hold da op en lettelse og dagen efter var knæet godt igen. skulder tog lige en dag mere.det var lidt nyt fra mig. Kig ned af siden og læs lidt.. og har du gode råd til at få en hverdag til at gå med leddegigt så send  privat besked til mig, og jeg vil lægge det ud her på siden :-)  

I


Gode Råd

Råd 1

Jeg har som de fleste med leddegigt morgen stivhed.

Morgenstivhed er bare frygteligt for mange.Det føles som når man bare lige vender sig i sengen som normalt menneske er det intet problem,men for en med leddegigt gør det ondt bare at flytte armen.. og den kan føles som brækket arm.

 

Man ved der går en rum tid før man kan

gå rigtig og ikke forover bøjet og at hver

bevægelse gør ondt. Mit råd er her og nu..

prøv at tage piller 2-3 timer før du skal op,

i stedet for når du står op og skal møge

dig frem og have fat i de piller mens

stivheden står på.Det virker så godt,

ja bedre end når man tager dem når

stivheden er brudt frem..:-)

så at tage dem på forskud er for mit vedkommende det bedste.. også til fester og de dage man skal yde en masse.At yde en masse kan være blot at grine have det sjovt og bære ud af bordet.

 

Råd 2

oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Har du råd så er en god seng det bedste og specielt med elevation, da kan du når dine ben er hævet få dem opad.. er så godt... skal du op af sengen hæves senge gærdet..hjælpe midler kan man jo få mange af.

Råd 3

   Som nu  bilen for eksempel, er det eller kan det være mega svært at komme ud med benene og rejse sig og specielt dreje sig for at få benene ud. her kan du tage og sidde på en plast pose indkøbs pose osv.. den drejer dig ud og du er fri for den smerte. endelig er det nu bedst at få en højere bil så man kan stå lige ud i stedet for at kravle ud. så tænk på det når du køber bil og evt skal have din gamle bedstemor med ud at køre..

Råd 4

Engang i mine første år med leddegigt, havde jeg meget slemme håndled indtil jeg blev opereret.. fik stivgjort højre håndled og skruer i venstre.

dengang var min mand så smart .. jeg havde så svært ved at trykke håndledet ned ved døre alle vegne i huset.. så han tog håndtag af og vendte dem så jeg havde lettere ved det.. kommer foto senere..

Råd 5

Betænk dig ikke om du kan få stivgjort fod eller håndled.. hvis du har så stærke smerter og ikke kan være nogle steder.. så lover jeg dig at du får det bedre ved at få stivgjort håndled,, og endda fod som jeg også har fået gjort.. jeg er så glad for jeg tog mod til mig og fik det gjort..

Nu kan jeg tage dyne over mig uden at lide i smerter bare ved at trække dynen op... :-) 

Råd 6

Når du er på ferie eller  ude og gå med andre for eksempel, så husk at hvil dine fødder sæt dig hvor du kan.. det hjælper rigtig meget..og tag piller på forskud inden du bevæger dig langt væk.det giver pote.Sæt grænser og sig til dine venner og familie, at nu er du træt og evt kan du tage en taxa med en af de andre der også er trætte.. ellers bare tag den taxa og kom hjem og hvil enten på hotellet eller hjemme.. du har gjort dit og sådan er det :.) hellere være med lidt end slet ikke med.. det gælder også fester.sig stop når du ikke kan mere..tag med når du har det nogenlunde men husk sæt grænser.. og ad andre hjælpe med at bære ud osv.. gør det når du kan så kan de se der er en vilje heart

Råd 7

 

 

 

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Har du et godt råd så skriv til mig så jeg kan sætte det ind her i rubrikken herunder :-)

God side 

http://www.leddegigtportalen.dk/Hvad-er-leddegigt/fakta-om-leddegigt.html

 

 

 


Har du spørgsmål til min leddegigt så skriv privat


heart

Her kan du læse lidt mere om mig og blandt andet min ene operation

ved at trykke på hjertet kommer du ind til "lidt om mig :-) 

 
Hjemmeside fra NemmeHjemmesider.dk